APP se reface în Bihor

Publicat la: 30 Dec 2022


După devastatoarea lovitură dată de orădeanca Lilla Boglárka Debelka filialei Alianței Pentru Patrie Bihor, pe care a distrus-o complet, ca un fel de ofrandă însângerată pentru idolul ei masculin Liviu Dragnea, iată că liderul dintotdeauna al acestui partid, Codrin Ștefănescu a găsit o soluție mult mai bună la Bihor. Ea se numește Stela Babău, provine tot din PSD, ca și Lilla, însă este o femeie normală, cu multă experiență politică, familistă model, candidată la primăria Beiușului în 2020, unde a obținut 18% din voturi, mânată acum de o vie dorință de a face din APP Bihor o filială care să conteze cu adevărat.

Stela Babău, la noul sediu al APP Bihor


Până acum o jumătate de an, Lilla Debelka reușise cu APP Bihor să creeze mult fum, dar nimic valoros. În tot județul avea doar o mână de organizații, deși ea susținea într-un comunicat de 8 martie că a înființat organizații APP în toate localitățile Bihorului, care-s peste o sută! Disperată de a nu fi concurată de careva care s-ar dovedi mai eficient decât ea, Lilla a dat afară din organizație oameni valoroși, foarte buni la munca de partid. Este cazul inginerului și inventatorului Florin Goia, căruia nu i s-a dat voie să vorbească în apărarea sa decât după excluderea în stil stalinist. Omul devenise indezirabil după ce a anunțat că vrea să candideze la președinția APP Oradea. I s-a imputat că ar fi criticat-o pe președinta Lilla, la el acasă, pârât de un coleg.

Decalogul pe care Florin Goia l-a instalat pe un perete din sediul APP Bihor. După cum constata el cu amărăciune, Lilla Debelka nu corespundea cu niciunul dintre cele zece puncte...

Odată cu urâta defectare a lui Dragnea din APP, Lilla a ajuns pe tușă, ea anunțându-și mâna de susținători, acum câteva săptămâni, că PSD-ul celebrului Ioan Mang, cel cu șapte plagiate, îi face curte și o așteaptă înapoi. Zvonul se răspândise pe la toată conducerea PSD Bihor, fiind unul cât se poate de serios. S-a ajuns aici pentru că iubitul Dragnea îi dovedea favoritei sale impotența de a-și constitui alt partid la nivel național, în timp ce alegerile bat la ușă cu grăbire. România Suverană sau ceva asemănător se pare că ar fi numele noului partid din jurul lui Dragnea.

Aducerea lui Dragnea și a conducerii centrale a partidului la Oradea, la finalul lunii iulie 2022, și a calculelor nesăbuite de mărire, chiar înainte de părăsirea APP de către Dragnea, a fost cea mai proastă mișcare făcută de președinta Lilla Debelka și co-președinta Cristina Bene, mai ales din punct de vedere financiar. O sală umplută cu forța, cu oameni aduși cu autobuzele din tot județul, mai ales romi defavorizați, mulți dintre ei fugind la aer de la pseudospectacolul sportivo-muzical pus în scenă de Lilla, în condiții mizerabile de temperatură și sonorizare, la vechea Sală a Sporturilor. Ca eșecul să fie complet, presa nu s-a arătat deloc interesată de eveniment!


Putem spune că cele două femei politician pornesc acum de la zero, începând munca de extindere a partidului fiecăreia în județ.
Prin ținuta exemplară și prin seriozitate, Stela Babău are mult mai multe șanse de succes față de exibiționista Lilla, cu erotismul ei exacerbat și serioasele ei deficiențe de limbă română.
Deși a fost numită președinte al filialei APP Bihor de numai câteva zile, Stela Babău a făcut rost deja de un sediu ultracentral în Oradea, unde cei care vin cu mașinile să poată parca în voie, ceea ce este un serios pas înainte față de ce reușise Lilla Debelka anterior.

Noul sediu al APP Bihor este în Parcul I.C. Brătianu, la numărul 58

În ciuda unor aparențe din presă, Stela Babău consideră că subiectul Lilla Debelka nu merită nicio atenție. Are deja ecouri pozitive în județ și, începând din ianuarie 2023, pornește constituirea de organizații în tot Bihorul. Va fi o muncă grea, dar rodnică, deoarece oamenii sunt profund dezamăgiți de guvernarea PNL-PSD-UDMR, una extrem de coruptă, ineficientă și rușinoasă. Stela Babău consideră că există mulți oameni de calitate care pot fi atrași în APP și care să dea o valoare crescută a acestui partid în fața electoratului.

Vechiul și frigurosul sediu al APP Bihor, din vremea dictaturii Debelcilor, de pe str. Ady Endre, de la nr. 81, zace în părăsire, doar zonele gălbui de pe perete amintind că acolo era odată mândra denumire a partidului și orarul. Un sediu complet fără "vad", la care însă fantezista Lilla credea că "admiratorii" lui Dragnea vor veni ca pelerinii la Ierusalim!


Rețeta ciudată a Lillei de a băga în partid pe repede-nainte tot felul de foști milițieni, polițiști, ofițeri, securiști și oameni cu grele condamnări în justiție, a fost un dezastru și așa ceva trebuie evitat deoarece este un dispreț evident față de comunitățile locale. De asemenea, noua președintă nu are trac în fața presei, fiind o persoană francă și, față de Lilla Debelka cu a ei singură conferință de presă într-un an de zile, ea este și rămâne deschisă întrunirilor cu reprezentanții mass media.
Liviu Nicolae Dragnea reprezintă trecutul, eșecul și trădarea, alegătorii nemaidorind să aibă de a face cu un asemenea personaj toxic. După cum spunea Radu Banciu la TV, Dragnea are o mutră de mecanic auto, cu care nu avea ce căuta în fruntea țării. El se declara mare patriot și suveranist, însă la Bihor a susținut cu cerbicie o conducere etnică strict ungurească, care avea o vădită atitudine putinistă, antivaccinistă și antiromânească. Ea era constituită din Lilla Boglárka Debelka, soțul ei Öcsi, partenera ei de afaceri, Cristina Isabela Bene, adjuncta Kinga Jakab, o trupă strâns unită de limba maghiară în care își țin strict comunicarea de taină și care va conduce în continuare căruța oltenească a lui Dragnea, din Bihor.

Lilla Debelka la una dintre repetatele și nereușitele deplasări prin comuna Nojorid, cu unicul scop de a spăla cu pliante și lozinci imaginea lui Liviu Dragnea, cel care o făcuse abuziv ministru de rangul doi, peste capul organizației bihorene, din care provenea

Sperăm ca noul APP să devină o alternativă viabilă, cu adevărat patriotică, dar și cu un respect crescut față de valorile și instituțiile democratice, pe care odinioară Dragnea le călca în picioare grosolan. E clar nevoie de o primenire a clasei politice românești, care trebuie să fie orientată spre ridicarea României între națiunile europene.

Articol scris de Doru Sicoe