Care e cea mai bună perioadă să vizitezi Egiptul?

Publicat la: 17 Jan 2023

Egipt a devenit în ultimii ani una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanță. Din acest motiv, multe agenții turistice au introdus avioane charter direct către Cairo sau stațiunile de pe litoralul Egiptului, iar cererea este în continuare ridicată.

Marele avantaj al Egiptului este că vremea este bună pe toată durata anului, plouă destul de rar, iar acest lucru face ca țara să fie o destinație ideală de vacanță inclusiv în timpul sezonului rece din România.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Egiptul este așadar între octombrie și aprilie. În lunile de primăvară și toamnă, temperaturile variază între 25 și 30 de grade Celsius, însă seara este destul de răcoare. Ianuarie este considerată luna cea mai răcoroasă, însă temperatura se situează oricum peste 20 de grade Celsius.

În schimb, în intervalul iunie - august nu este o idee prea bună pentru a vizita Egiptul deoarece este foarte cald și în unele zile pot ajunge și la 40 de grade Celsius.

De ce merită să vizitezi Egiptul

1. Este o destinație ieftină

Dacă privești ofertele agențiilor de turism o să vezi că Egiptul este una dintre cele mai ieftine destinații din străinătate. Poți prinde oferte și de la 350 de euro cu zbor și cazare inclusă. Iar dacă alegi să călătorești pe cont propriu este o destinație la fel de convenabilă. În plus, chiar și prețurile din Egipt sunt destul de mici. La un restaurant ieftin poți mânca cu echivalentul a 20-25 de lei, în timp ce la cele medii cu aproximativ 60 de lei. De asemenea, este o destinație cunoscută și pentru street food, iar prețurile chiar sunt foarte mici.

2. E o destinație încărcată de istorie

Despre Egipt s-a spus că este leagănul civilizației, iar istoria acestei țări este una bogată, de mii de ani. Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Egipt sunt Piramidele din Giza, care sunt practic simbolul țării. De asemenea, Valea Regilor este și ea cunoscută datorită mormintelor faraonilor și templului lui Hatshepsut, iar un alt loc încărcat de istorie este Luxor.

Iar o dovadă că istoria Egiptului este atât de bogată sunt miile de cărți scrise despre ea, dar și faptul că în mod constant echipe de arheologi vin aici pentru a face noi descoperiri.

Istoria Egiptului a fost transpusă și în zeci de filme precum Cleopatra, Zeii Egiptului, Mumia și Fiul Nilului. Au fost făcute și sute de jocuri video inspirate din istoria Egiptului, ca Tomb Raider, Nancy Drew, Lara Croft and the Temple of Osiris, Civilzation V și Ankh. Nici industria de jocuri de noroc nu a ignorat istoria Egiptului și au fost create multe jocuri inspirate din ea. Potrivit cazinopenet.ro, unul dintre cele mai populare sloturi din ultimii ani este Book of Ra Deluxe. Acesta a fost creat în urmă cu 14 ani de compania Novomatic, iar simbolurile sunt inspirate din vechi scrieri egiptene. Alte jocuri ca la aparate inspirate din Egipt sunt Book of Dead, Rise of Ra sau Egypt Sky.

3. Este o destinație bună și pentru plajă

Dincolo de faptul că are o istorie bogată, Egipt este o destinație ideală și pentru cei cărora le place să stea la plajă. Stațiuni precum Hurghada și Sharm el Sheikh sunt foarte căutate de români indiferent de perioada anului. Iar un mare avantaj este că resorturile de aici sunt potrivite pentru toate buzunarele. Sunt unele la care poți să ajungi cu câteva sute de euro, dar sunt și altele mai scumpe la care pentru 10 zile poți plăti peste 1000 de euro sau chiar mai mult. De asemenea, multe dintre resorturile din Egipt oferă și conceptul All Inclusive, atât de îndrăgit de români, dar și excursii la snorkeling sau în alte zone interesante ale țării.