Cele mai importante reguli la pariuri sportive au fost dezvăluite de specialiști

Publicat la: 22 Feb 2024

Toți pariorii au acces la oferta caselor de pariuri licențiate și beneficiază de aceleași surse de informare. Totuși, unii au mai multe bilete verzi decât alții într-un sezon.

Explicația nu e neapărat că unii se pricep mai bine la sport decât alții, ci aceea că jucătorii de succes au un plan de joc de la care nu se abat. Specialiștii PariuriX au dezvăluit care sunt regulile de bază pe care trebuie să le respecți dacă vrei să te bucuri mai des atunci practici acest hobby:

Pariază online

Atunci când pariezi pe internet, ești conectat la ofertă la orice oră, de oriunde te-ai afla. Poți juca atunci când stai comod în fotoliu acasă, sau din șezlongul de pe plajă, compari imediat cotele oferite de mai multe agenții și, foarte important, nu plătești taxă pentru plasarea fiecărui bilet.

Joacă numai cât îți permiți să pierzi

Pentru ca pariurile sportive să fie o distracție, nu o problemă, alocă-le doar o sumă care să nu fie relevantă pentru veniturile tale totale. Astfel, nu îți va păsa dacă vei pierde banii și nu te vei adânci în criză încercând să îi recuperezi. Stabilește un buget lunar fix pentru betting. Dacă l-ai epuizat, nu realimenta contul până în luna următoare.

Concentrează-te pe sporturile pe care le cunoști

Una dintre cele mai mari greșeli este să riști bani pe ce nu cunoști. Chiar dacă găsești un pont care ți se pare interesant, este nefiresc să pariezi pe fotbal american dacă nici măcar nu știi câți jucători sunt într-o echipă și nu ai văzut niciodată un meci din acest sport.

Alege cele mai bune agenții online

Lista caselor de pariuri legale este foarte generoasă. E greu să joci peste tot, dar ar trebui să îți deschizi cont la 2-3 agenții de top, care oferă ce cauți tu, atât ca sporturi acoperite, cât și ca opțiuni de pariere. Un criteriu important de selecție este reprezentat de cote. Pe termen lung, diferența dintre 1.75 și 1.65 se poate dovedi semnificativă.

Axează-te pe bilete cu o singură selecție

Dacă vrei să ai succes pe termen lung, joacă doar bilete cu o singură selecție. Cele care conțin mai multe pronosticuri depind foarte mult de noroc. Specialiștii site-ului amintit au făcut un calcul și au ajuns la concluzia că un bilet cu 5 selecții de cota 1.85 fiecare are șanse de reușită 3.12%.

Analizează bine meciurile

Chiar dacă respecți regulile de mai sus, nu vei avea succes în cazul în care nu analizezi meciurile cu atenție și cu răbdare. Citește tot ce găsești despre echipele care se înfruntă, de la statistică până la știrile din ziua jocului. Analizează chiar și evenimentele sportive la care se referă pronosticurile găsite pe internet, nu le pune „de-a gata” pe bilet.

Fii obiectiv

Un pariu pus pe o partidă în care e implicată echipa favorită este mai greu de apreciat. Subiectivismul influențează judecata majorității pariorilor, de aceea este bine să eviți aceste meciuri dacă știi că nu poți fi obiectiv 100%.

Ai grijă cu pariurile live

Pariurile live sunt caracterizate de adrenalină. Totul se petrece rapid și bugetul o poate lua „cu viteză” într-o direcție sau alta. Dacă se duce în sus, este bine. În schimb, dacă o ia în jos, trebuie să ai capacitatea de a rămâne calm și de a nu juca la recuperare, pentru că vei pierde toți banii din cont.

Ia o pauză atunci când e cazul

Dacă ajungi într-o situație în care vezi numai bilete roșii când verifici istoricul pariurilor, este bine să iei o pauză de câteva zile. La fel, sfatul specialiștilor este să nu deschizi site-urile de pariuri atunci când ești obosit sau când ai alte lucruri pe cap. Pariază doar când ești în dispoziție pentru distracție.