Top 5 cei mai bogați oameni din lume în 2023

Publicat la: 13 Oct 2023

Deși există o mulțime de oameni extrem de bogați pe tot globul, doar un număr mic dintre ei se luptă pentru câștigarea clasamentului, extrem de strâns în anul 2023. Cu toate acestea, în topul bogaților lumii rămân chiar și în 2023, nume cunoscute precum Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates. Însă, în acest top veți putea descoperi un nume mai puțin cunoscut chiar al unui câștigător de loterie. Aceștia sunt cinci dintre cei mai bogați oameni din lume în acest an:

Locul 5: Mavis Wanczyk: cea mai bogată câștigătoare loto

Surprinzător, dar adevărat, cea mai bogată persoană din lume în 2023 este Mavis Wanczyk, o câștigătoare la loteria din Massachusetts. Anul trecut, Wanczyk a câștigat o sumă record de 1,5 miliarde de dolari la Powerball, cel mai mare premiu din istoria loteriei americane. Astfel, averea ei netă este acum cea mai mare din lume.

Locul 4 - Warren Buffett: 100 miliarde de dolari

Warren Buffet, celebrul CEO al Berkshire Hathaway, a ajuns în anul 2023 la o avere netă care depășește 100 de miliarde de dolari. Cu o carieră de succes în investiții, Warren Buffet este supranumit “Orácul din Omaha” și rămâne în istorie unul dintre cei mai strategici investitori, acaparând în anii săi de activitate această avere impresionantă.

Locul 3 - Bill Gates: 110 miliarde de dolari

Celebrul cofondator al Microsoft rămâne și el în topul celor mai bogați oameni, la mai mult un deceniu după retragerea sa, cu o avere estimată la peste 110 miliarde de dolari. În prezent, Bill Gates este dedicat în fundația sa, Bill & Melinda Gates Foundation, care are titulatura de cea mai mare fundație privată din lume.

Locul 2 - Jeff Bezos: 150 miliarde de dolari

Jeff Bezos este nelipsit din aceste topuri chiar și după finalizarea divorțului său extrem de mediatizat. Averea fostului CEO al Amazon depășește 150 miliarde dolari în 2023. Amazon rămâne una dintre cele mai profitabile companii din lume, iar acțiunile lui Bezos în companie îi aduc în continuare profituri uriașe. Bezos investește și în compania sa privată de explorare spațială Blue Origin.

Locul 1 - Elon Musk: 200 miliarde dolari

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, a ajuns la o avere care va depăși 200 de miliarde de dolari în 2023. Succesul constant al Tesla pe piața mașinilor electrice este cauza acestei profituri enorme.

Joacă și tu la loto ca să devii unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii

Vrei să devii extrem de bogat într-un timp scurt? Atunci joacă Loto Franța 5/49 online și verifică numerele loto chiar cu ajutorul nostru! Noi facem experiența jocului de loterie cât mai facilă pentru utilizatorii noștri.