Alte doua proiecte de reabilitare a unor unitati de invatamant, aprobate in Consiliul Local Oradea

Sambata, 26 August 2023

Alte doua proiecte de reabilitare a unor unitati de invatamant, aprobate in Consiliul Local Oradea
Primaria Oradea continua investitii in sistemul educational si implicit in unitatile de invatamânt pentru a conferi calitate si conditii moderne prescolarilor si elevilor. Astazi, consilierii locali au aprobat depunerea proiectului, a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI in vederea reabilitarii Scolii Gimnaziale Juhasz Gyula.

Prin implementarea proiectului se tinteste cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice cu destinatia de unitati de invatamânt. Astfel, se propune ca respectiva cladire sa aiba spatii moderne, curate si multifunctionale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat sa fie curatat si reabilitat.

Valoarea totala a investitiei: 8.820.715,53 lei fara TVA, iar durata de executie a lucrarilor este de 24 luni.

Se reabiliteaza si cladirea in care functioneaza Cresele nr. 9 si 12 din Oradea

Alesii locali si-au dat girul, tot astazi, si pentru depunerea proiectului, a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI pentru reabilitarea cladirii in care isi desfasoara activitatea cresele nr. 9 si 12 din Oradea, str. Poienitei, nr. 2A.

Prin proiect se are in vedere: aplicarea unor solutii de termoizolatie eficiente, schimbarea tâmplariilor cu solutii eficiente si refacerea completa a instalatiilor termice; reabilitarea instalatiilor pentru prepararea, distributia si utilizarea agentului termic pentru incalzire si a apei calde de consum, a sistemelor de ventilare si climatizare, a sistemelor de ventilare mecanica cu recuperarea caldurii, inclusiv sisteme de racire pasiva, precum si achizitionarea si instalarea echipamentelor aferente si racordarea la sistemele de incalzire centralizata (Punct termic).

Valoarea totala a investitiei: 5.414.570,35 lei fara TVA, cu o durata de executie a lucrarilor de 24 de luni.

Cele doua proiecte vor fi depuse spre finantare in cadrul apelurilor de proiecte PRNV/2023/312.A/1 prin Programul Regional Nod-Vest 2021-2027, Obiectiv de politica - OP2 - O Europa mai verde, rezilienta, cu emisii reduse de dioxid de carbon care trece la o economie cu zero emisii de carbon, prin promovarea tranzitiei catre o energie curata si echitabila, a investitiilor verzi si albastre, a economiei circulare, a atenuarii schimbarilor climatice si adaptarii la acestea, a prevenirii si gestionarii riscurilor si a mobilitatii urbane sustenabile, inclusiv cladiri de patrimoniu, Prioritate P3 - O regiune cu localitati prietenoase cu mediul, Obiectiv specific - RSO 2.1 - Promovarea eficientei energetice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (FEDR), Actiunea b) Sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice, inclusiv cladiri de patrimoniu.

 

  Primaria Oradea continua investitii in sistemul educational si implicit in unitatile de invatamânt pentru a conferi calitate si conditii moderne prescolarilor si elevilor. Astazi, consilierii locali au aprobat…


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: