Proceduri și tratamente estetice pe care sa le încerci în 2023

Publicat la: 04 Jan 2023

Un zâmbet frumos este unul în care le arăți celor din jur o dantură regulată de un alb sănătos și strălucitor. Este una dintre marile dorințe ale tale, pe care tot ai amânat-o până acum.

Nu mai face asta și propune-ți să începi anul 2023 ca o adevărată vedetă. Prin urmare, fă chiar acum demersurile necesare pentru că dacă vrei rezultate de calitate, recomandarea noastră este să apelezi la un cabinet stomatologic profesionist, unde pe lângă rezolvarea problemelor cu dantura, vei putea recurge și la unele operațiuni de înfrumusețare a ei. De aceea, în rândurile de mai jos îți vom vorbi despre ce trebuie să știi atunci când iei în calcul albire dinti Oradea

Cauze care duc la îngălbenirea dinților

Se știe că dinții au un fel de scut, smalțul, care din varii motive poate avea parte de unele schimbări de culoare. În primul rând, o alimentație care conține mai multe alimente închise la culoare sau care au un grad ridicat de aciditate pot duce la îngălbenirea dinților. Apoi, pe măsură ce înaintăm în vârstă, în funcție și de stilul nostru de viață și regimul alimentar culoarea albă naturală a dintelui se transformă în cenușiu sau gălbui. De asemenea, o culoare mai galbenă a dinților se întâlnește la pacienții care fumează, din cauza depunerilor de nicotină, iar culoarea naturală a dinților mai este afectată și de o igienă orală precară sau anumite tratamente medicamentoase. 

Hai la cabinetul stomatologic pentru a avea dinți mai albi

Dacă vei ajunge la cabinetul unui medic specialist pentru a avea dinți mai albi, trebuie să știi că există mai multe procedure, cum ar fi cea care implică folosirea laserului, prin care dorința ta îți devine realitate. Înainte de a o începe pe cea potrivită pentru tine, se recomandă profilaxia dentară, ceea ce înseamnă că dinții trebuie să fie perfect curați, iar tartrul și placa bacteriană trebuie îndepărtate de pe suprafața acestora. 

Energie luminoasă cu plasmă pentru dinți albi

În cabinetul medicul stomatolog se va folosi energie luminoasă cu plasmă, care are rolul de a accelera efectele pozitive pe care le au substanțele care au fost aplicate la suprafața dinților. Înainte de a trece propriu-zis la procesul de albire, pe gingiile pacientului se va aplica o pasta cu rolul asigurării  protecției lor. Întreg procesul de albire al dinților durează în jur de trei sferturi de oră. La final, medicul stomatolog îți va oferi unele recomansări legate de restricțiile alimentare pe care trebuie să le respecți timp de 24 de ore după ce s-a încheiat procedura. În plus, vei primi și alte sugestii despre cum îți proteja mai bine dinții în continuare și cum să ai grijă că aceștia să fie albi și sănătoși pentru o perioadă îndelungată.

Repetă procedura de albire a dinților la fiecare doi ani

Pentru cele mai bune rezultate, vei fi nevoit ca o dată la doi ani să repeți procedura, și astfel te vei bucura mai mult timp de dinții tăi albi și sănătoși. Până atunci nu uita de igiena orală executată în mod corect și vizitele regulate la medicul dentist.

O procedură simplă, lipsită de durere

Albirea dinților într-un cabinet stomatologic este o intervenție simplă și rapidă, și care nu necesită niciun fel de anestezie. Nu vei simți niciun disconfort sau durere. În plus, dacă vei proceda așa, vei vedea că albirea ta profesională durează mult mai mult timp și ai scăpat de acele pete inestetice sau o culoare neplăcută a dinților. Căldura emisă de laser sau de lampă nu irită și nici nu afectează în vreun fel pulpa dentară.

Foto: Freepik